Care sunt avantajele epilarii cu zahar?
1. Epilarea cu zahar este igienica
Pasta de zahar este hipoalergenica si nu creeaza foliculita. Zaharul previne contaminarea cu virusi si bacterii. Deoarece pasta noastra are o mare concentratie de zahar, bacteriile nu se pot dezvolta in ambalaj. Igiena mai consta si in utilizarea manusilor de nitril si a unui tonic esential ce se foloseste inainte si dupa epilare, iar inainte de acesta pielea se degreseaza cu un demachiant special.
2. Contine ingrediente naturale si pure: zahar, apa si suc de lamaie
Pasta de zahar contine doar INGREDIENTE NATURALE, fara a fi testate pe animale si fara efecte secundare sau reactii alergice. Pasta este atat de naturala incat se poate manca! Ceara contine multi ingredienti chimici, majoritatea rasini si conservanti!
3. Nu este fierbinte: are temperatura corpului
Pasta de zahar se aplica la temperatura corpului fiind sigura pentru toate partile corpului. Este sigura chiar si pentru zonele cu varice si vase de sange. Ceara fierbinte trebuie incalzita pana la o anumita temperatura pentru a se lichefia. Aceasta temperatura poate cauza arsuri si semne pe pielea clientei. De asemenea, poate patrunde in tesuturile pielii clientei facand astfel indepartarea parului mai dificila.
4. Se curata cu usurinta: se curata cu apa
Zaharul se curata foarte usor cu apa de pe orice suprafata, daca intra in contact cu echipamentul cosmeticienei sau cu hainele clientelor. Clientele nu se vor simti “lipicioase” niciodata dupa aceste tratamente. Nu se foloseste niciodata la o alta persoana pasta folosita!
5. Nu se lipeste de piele
Zaharul nu adera la celule vii ale pielii. Celulele vii sunt umede si deoarece zaharul este solubil in apa, acesta nu se va lipi de celulele vii ale pielii. Acesta va extrage firele de par si va exfolia celulele moarte ale pielii, ajutand la scoaterea firelor de par crescute in piele. Este de asemenea sigur sa realizezi un tratament pe o piele uscata cu eczema sau psoriazis. Acest lucru inseamna mai putin discomfort pentru clienta si mai putine traume ale pielii. Este suficient de blanda incat sa poate fi pusa de cateva ori pe aceeasi zona a pielii astfel incat sa extragem chiar si cele mai mici fire de par, fara ca acest lucru sa cauzeze iritatii ale pielii. Se stie ca ceara adera foarte usor la celulele vii ale pielii, facand astfel epilarea cu ceara dureroasa si cauzand iritatii. Ceara nu poate fi aplicata pe aceeasi suprafata epilata de mai mult de doua ori.
6. Nu rupe firele de par si nici pielea
Deoarece pasta de zahar este foarte maleabila, aceasta patrunde pe langa firul de par pana radacina folicului si lubrifiaza practic firul de par facand astfel extractia mai completa si mai blanda. Parul este extras din folicul doar in directia naturala de crestere a acestuia ceea ce ajuta la extragerea intacta a firului de par. Datorita directiei de extragere a parului clienta simte mai putin discomfort, aproape deloc. Una din problemele comune ale epilarii cu ceare este cresterea timpurie a firelor de par din cauza firelor rupte si nu extrase complet. Epilarea cu ceara lasa cu 15 – 30% mai multe fire rupte. Aceasta problema este cauzata nu de catre esteticiana ci de ceara folosita. Deoarece ceara se intareste pe firul de par are tendinta sa il rupa de la suprafata decat sa il scoata din radacina.
7. In timp duce la permanenta, deci firele de par vor creste in numar mai mic
Dupa un numar de tratamente foliculul de par incepe sa dispara. Parul creste mai fin de fiecare data si mai rar. Deoarece zaharul poate extrage si firele scurte de par (minim 10 zile de la ultimul epilat) este posibil ca acestea sa fie extrase in faza anagena de crestere ceea ce duce la permanenta. Clientii vor vedea rezultate majore chiar dupa cateva tratamente.